Společnost Swiss Life umožnila Dětskému oddělení strakonické nemocnice pořídit nový spirometr v hodnotě 100.000 Kč.

18.09.2017

Společnost Swiss Life se v rámci svých nadačních aktivit snaží pomáhat také při modernizaci vybavení v nemocnicích, díky kterému je dětem poskytována péče nejvyšší kvality.

„Jsme rádi, že naše Dětské oddělení má konečně k dispozici moderní spirometr, přístroj na měření objemu plic, který je určený především k diagnostice astmatu a chronických plicních onemocnění,“ uvedl ředitel nemocnice Tomáš Fiala při slavnostním předání přístroje. Primář dětského oddělení Martin Gregora považuje pořízení nového spirometru za přínos také vzhledem k počtu vyšetření. „Ročně jich je s ohledem na velkou spádovou oblast kolem 1300,“ řekl Martin Gregora.

„Swiss Life Česká republika podporuje již více jak deset let důležité projekty, které přinášejí zkvalitnění péče. K takové pomoci řadíme i pořízení nového měřícího přístroje pro Dětské oddělení strakonické nemocnice. Věříme, že dětem přinese zkvalitnění poskytované péče a lékařům pomůže v jejich náročné každodenní práci,“ uvádí Karel Šulc, ředitel divize Medical, Swiss Life Select Česká republika.