Swiss Life kupuje finančně-poradenskou společnost Fincentrum

04.09.2018

Touto transakcí skupina Swiss Life posiluje svoji pozici v regionu a se společností Fincentrum se stává lídrem v oblasti finančního poradenství v Česku a na Slovensku.

Swiss Life kupuje finančně-poradenskou společnost Fincentrum, která byla založena v roce 2000, v současnosti má v Česku a na Slovensku více než 2 500 poradců a její obrat přesahuje 1,6 miliardy Kč.

Swiss Life je předním celoevropským poskytovatelem komplexních finančních  řešení pro život a penzi. Nabízí kvalitní finanční služby a během své 160leté historie získala skvělou reputaci a silné postavení na finančním trhu.

Tato akvizice posiluje přítomnost skupiny Swiss Life v regionu, která se tím stává lídrem na trhu nezávislého finančního poradenství v Česku a na Slovensku.

„Aktivity společnosti Fincentrum skvěle doplňují nabídku služeb Swiss Life Select. Věříme v naše kvalitní a klientsky orientované modely nezávislého finančního poradenství a jsme přesvědčeni, že společně budeme schopni lépe využít dodatečného tržního potenciálu,“ říká Nils Frowein, předseda dozorčí rady Swiss Life Select CZ a člen představenstva Swiss Life Group.

„Jsem hrdý na to, co společnost Fincentrum dokázala. Za posledních 18 let jsme se stali renomovanou firmou, která akvizicí skupinou Swiss Life vstupuje na mezinárodní trh. Jsem si jistý, že tato událost ještě více posílí naši pozici na trhu,“ říká Petr Stuchlík, zakladatel a ředitel Fincentra.

Obě společnosti si ponechají své zavedené značky, obchodní strukturu a portfolio služeb.

Akvizice musí získat potřebná schválení regulačních úřadů. Očekává se, že bude dokončena ve čtvrtém čtvrtletí 2018. Obě smluvní strany se dohodly, že cena transakce nebude zveřejněna.