Prestižní událost Investice roku 2023 představuje platformu pro srovnání a ocenění retailových fondů v ČR. Již počtrnácté byly vyhlášeny nejlepší fondy podle dlouhodobě neměnných kritérií, což přináší cenné poznatky o domácím investičním trhu. Výsledky umožňují zákazníkům sledovat aktuální dění na investičním trhu a mohou být pomocníkem při investičním rozhodování. Přečtěte si celý článek a získejte přehled o investičním trhu.

Arbeitsleben

Mezi konzervativními fondy se na prvním místě umístil Conseq Invest Konzervativní, který můžeme vnímat jako stabilní prvek portfolia, kdy v době tržních výkyvů minimalizuje riziko při získání stabilního zhodnocení. Tento fond si dokáže vybírat dluhopisy s vysokým zhodnocením, krátkou splatností a nízkým rizikem. Obdobným strategiím hrála do karet skutečnost, že jsme se pohybovali v prostředí vysokých úrokových sazeb a v období před jejich poklesem. Právě díky konzervativní povaze se investor dokáže ubránit větší volatilitě trhů, a to je v dnešní turbulentní době klíčové. Právě díky důvěře a spolehlivosti investujeme do konzervativních fondů. 

Geschäftskunden

Stabilní výnosy najdeme také v kategorii Progresivní dluhopisové fondy. První místo získal fond Conseq korporátní dluhopisy. V tomto fondu je obsažena diverzifikace portfolia napříč regiony i sektory s odolností proti nestálému tržnímu chování.

Geschäftskunden

V kategorii Smíšených fondů, vynikl fond Amundi CR Balancovaný. Kombinace dluhopisů s akciemi přináší stabilní zhodnocení a rovnováhu hlavně mezi dvěma druhy cenných papírů, tedy dluhopisy a akciemi. Smíšený fond poskytuje flexibilní reakci na aktuální dění a možnost přizpůsobovat se globálním tržním situacím.

Investice roku 2023

Fidelity Fund – Global Technology se zaměřuje na inovativní technologické společnosti s vysokým potenciálem růstu. Fond hledá takové příležitosti, které budou generovat v budoucnu velké zisky, a proto získal prvenství v kategorii Trend – technologický fond. Nehledají pouze aktuální trendy na trhu, ale i zohledňují i dlouhodobý pohled na dané odvětví.

Geschäftskunden

V kategorii Nejlepší akciový fond zazářil J&T OPPORTUNITY pro odvážné investory, kteří mají vysoké očekávání od své investice. Cílem tohoto fondu je vyhledávat atraktivní společnosti s inovačním potenciálem a silnými fundamenty, kde je samozřejmostí geografická a sektorová diverzifikace portfolia.

Sjednejte si s námi schůzku

Investice roku přispívá ke zvýšení povědomí o investování do fondů, šíří finanční gramotnost a pomáhá při investičním rozhodování.

Informace o zpracování osobních údajů. *

Vyskytla se chyba. Prosím, zkuste to později.

Investiční poradna

Dlouhodobý investiční produkt: revoluční změna na cestě k finanční svobodě ve stáří

Číst více

Investiční poradna

Pár rad, jak se stát milionářem

Číst více

Investiční poradna

Jak překonat inflaci?

Číst více

Investice roku je jedinečnou příležitostí ukázat naši schopnost monitorovat a porovnávat všechny retailové fondy na českém trhu. Pokračujeme tak v tradičním vyhlašování nejlepších fondů, , které je postaveno na dlouhodobě neměnných kritériích. Letos jsme vyhlásili 14. ročník. Nejúspěšnější fondy demonstrují svoji přidanou hodnotu a práci portfolio manažera. Konečné výsledky nám přinesly i zajímavé poznatky o českém investičním trhu, které můžeme implementovat do našich investičních řešení při práci s klienty. 

Letos jsme vyhlásili staronovou kategorii, ve které jsme ocenili pětici v rámci nejvýkonnějšího sektoru, tentokrát se zaměřením na sektor technologií. Ty jsou hnací silou dnešního moderního světa a mohli jsme sledovat vzrůst hned několika trendů, jako umělé inteligentce, 3D tisku, elektromobility nebo virtuální reality. Tento trend investoři velmi oceňují.